Přihlášení
Zapomenuté heslo | Registrace
Košík je prázdný
Rozvozové dny
pro aktuální objednávky:
Středa: 23.10., čtvrtek: 24.10.

Sušená BIO rajčata

BIO

Country Life

46 Kč

100 g

Sušená rajčata s certifikátem, hmotnost 100 g.

Popis

Tipy na použití:

  • hummus – 200 g pohanky lámanky přes noc namočte, 100 g sušených rajčat zalijte horkou vodou a nechte 15 minut stát, lámanku i rajčata slijte, rozmixujte spolu s 200 g cizrny (sterilované nebo vařené); ochuťte citronovou šťávou, tahini, stroužkem česneku a podle chuti osolte
  • pesto – namočte 300 g sušených rajčat do horké vody spolu s několika střikybalzamikového octa, na pánvi opatrně opražte 50 g piniových oříšků, rajčata slijte a spolu s piniovými oříšky vložte do mixéru, přidejte pár snítek oregána, petržele a bazalky, podle konzistence trochu olivového oleje, směs umixujte; podávejte s lněnými krekry nebo s těstovinami
  • lněné krekry – přes noc namočte 300 g lněných semínek, ráno sceďte a polovinu vložte do mixéru, přidejte 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g předem namočených sušených rajčat a 50 g máku, umixujte do hladka a přidejte zbývající polovinu lněných semínek, směs rozetřete na pečící papír a sušte v troubě při 50 °C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout, vrstvu nakrájejte na trojúhelníčky a dosušte do křupava
  • guacamole se sušenými rajčaty a bazalkou – rozmačkejte avokádo, přidejte předem na 20 minut namočená a pokrájená sušená rajčata, na jemno nakrájenou cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, bazalku, 1 lžíci citronové šťávy, osolte a opepřete podle chuti
  • kari petrželová polévka – recept je zpracovaný na straně 10 v Dobrotách podzim 2014
  • kuskusový salát – recept je popsán na straně 21 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty – recept je na straně 26 v Dobrotách léto 2014
  • nakládaná sušená rajčata – rajčata na 20 minut namočte do horké vody a potom slijte, předehřejte troubu na 170 °C, rajčata poklaďte na plech řezem nahoru a pokapejte balzamikovým octem, vložte do trouby, kterou ihned vypněte, plech tam nechte několik hodin zavřený; vychladlá rajčata napěchujte do skleniček, vrstvy rajčat prokládajte česnekem a tymiánem, nakonec sklenici zalijte olivovým neboslunečnicovým olejem, uchovávejte v lednici
  • polévky – výborně se hodí s červenou čočkou, do zeleninových polévek středomořského typu
  • domácí pečivo – sušená rajčata pokrájejte a přidejte do těsta na domácí chléb nebo dalamánky
  • součást náplně do quiche
  • pomazánky – výborně se hodí do pomazánky z červené čočky nebo pomazánky z kozího sýru
  • do salátů – výborně se doplňují s rukolou
  • do těstovin, rizota, na pizzu

Dobrotách podzim 2014 se na straně 24–25 dočtete spoustu tipů a receptů, jak sušená rajčata popužít.

Složení

Rajčata sušená* 85 %, sůl 15 %. Může obsahovat stopy lepku. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

Země původu: Turecko

Copyright © Badeko.cz 2019