Přihlášení
Zapomenuté heslo | Registrace
Košík je prázdný
Rozvozové dny
pro aktuální objednávky:
Středa: 19.6., čtvrtek: 20.6.

Kozí kaše vícezrnná s borůvkami

ČR

Goldim

128 Kč

225 g

Kozí kaše vícezrnná s borůvkami vhodná pro děti od ukončeného 6. měsíce věku. Balení 225g (5-7 porcí dle věku dítěte).

Obilno-mléčná kaše s kojeneckým kozím mlékem VÍCEZRNNÁ S BORŮVKAMI je vhodná od ukončeného 6. měsíce věku, jako součást vyvážené smíšené stravy, která netvoří jediný zdroj výživy kojenců a malých dětí. Příjemná chuť Kozí kaše je podpořena obsahem významných výživových látek – bílkovin, škrobu, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. Zároveň dobře zasytí.

PŠENIČNÁ INSTANTNÍ MOUKA Obsahuje všechny důležité živiny kromě provitamínu A, vitamínu C a vitamínu B12. Stejně jako všechny potraviny rostlinného původu, má pšenice málo tuku a vápníku, ale obsahuje hodně sacharidů, většinou ve formě škrobových polysacharidů – jen malé procento tvoří jednoduché cukry. Je bohatým zdrojem rostlinných proteinů, z nich především lepková frakce je považována za alergizující složku u citlivých jedinců. Pšeničné potraviny tvoří základ stravy na celém světě, doporučují se v období růstu, při sportu, v těhotenství, během kojení, v období rekonvalescence, neboť jsou skvělým zdrojem energie. Mají – především ty celozrnné – mírně laxativní účinky, protože zrychlují peristaltiku střev. Tím napomáhají v prevenci divertikulózy, hemoroidů a karcinomu tlustého střeva. Základní pšeničná nutritiva jsou bílkoviny, škrobové polysacharidy, vláknina, hořčík, zinek, vitamín B6.

RÝŽOVÁ INSTANTNÍ MOUKA Je první volbou při zařazování obilovin do jídelníčku kojenců. Představuje významný zdroj energie při vynikající stravitelnosti v důsledku lineární struktury škrobových molekul. Dalšími přednostmi jsou téměř nulové množství tuku a nepřítomnost glutenu – lepku.

JEČNÁ INSTANTNÍ MOUKA Představuje nutričně cennou složku s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a minerálních látek (významný zdroj fosforu, hořčíku, železa a zinku). Obsahuje lepkové bílkoviny.

ŽITNÁ INSTANTNÍ MOUKA Žito je svým složením podobné pšenici, má však více proteinů a vlákniny. Obsahuje také hodně polysacharidů, z nichž největší část tvoří škrob. Žitné mouky jsou dobrým zdrojem vitamínů B1, B2, B6, E, niacinu a kyseliny listové. Obsahují velké množství nerozpustných celulózových vláken, která pomáhají změkčovat stolici. OVESNÁ INSTANTNÍ MOUKA Ovesná instantní mouka se vyznačuje vysokou nutriční hodnotou díky přirozenému obsahu beta-glukanů, lecitinu a vitamínů skupiny B. Také vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin a minerálních látek opodstatňuje zařazování ovesných mouk do příkrmů po ukončeném 6. měsíci života. Rozpustná i nerozpustná forma vlákniny instantní ovesné mouky má přímý vliv na podporu trávicích procesů. Zároveň mají dobrý sytící účinek.

ŠPALDOVÁ INSTANTNÍ MOUKA Špalda je prastarý nešlechtěný druh pšenice. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Ve srovnání s běžnou pšenicí obsahuje špalda více bílkovin, olejů s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálních látek (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek), vitamínů skupiny B. Vláknina ve špaldovém zrnu má jemnou strukturu vláken a je dobře snášena i dětskou populací. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se i její lehčí stravitelnost ve srovnání s klasickou pšenicí. BORŮVKY Jsou vydatným zdrojem antioxidantů, které ničí přebytek volných radikálů v organismu. Obsahují třísloviny a hodně železa a manganu. Borůvky jsou zdrojem mnoha důležitých vitamínů, například vitamínu C, E a beta-karotenu. Mají protizánětlivé účinky, zlepšují zrakové funkce a regulují hladinu cukru v krvi. Doporučují se při průjmech jako přírodní zdroj látek působících při tomto onemocnění.

Copyright © Badeko.cz 2019