Potraviny k detoxikaci organismu

Na jarní očistnou kůru se názory odborníků značně liší, pokud ale nejde o příliš drastický zásah do organismu, snaha o očistu organismu po zimě je dle našeho názoru určitě dobrým vstupem do teplejších období roku. Jde především o zbavení se odpadních látek, tzv. toxinů, z těla. Ty se v organismu hromadí z potravin, ze vzduchu, z vody, ale i z nedostatku spánku či ze stresu. V první řadě by mělo tedy dojít k pročištění jater, ale i ledvin a střev, aby tyto orgány mohly správně pracovat. A protože čistotu vzduchu příliš neovlivníme, měli bychom se soustředit na potraviny, které konzumujeme. Obecně bychom měli konzumovat spíše zásadotvorné potraviny, určitě se vyvarujte cukru, masa a alkoholu. Dobré je určitě jíst vícekrát denně po měnších dávkách a ideálně potraviny v BIO kvalitě. A teď už si pojďme představit některé z ideálních detoxikačních potravin.
Klasickou detoxikační potravinou je medvědí česnek, který máme v BIO kvalitě z Horňácké ekofarmy. Zázvor stimuluje cirkulaci krve, klasický česnek krev zase čistí, snižuje riziko vzniku krevních sraženin a snižuje i krevní tlak. Vhodné je určitě i syrové ovoce obsahující vlákninu a vitamín c, nejvhodnějšími jsou citrony, grepy, kiwi, pomeranče či jablka, která snižují množství tuku a cholesterolu v těle. Pročišťující účinky mají také kopřivy, my jsme do nabídky zařadili poctivý kopřivový sirup rovněž z Horňácké ekofarmy. Ze zeleniny jsme na detoxikaci vybrali červenou řepu, která čistí krev a zachycuje jedovaté kovy, listová zelenina (salát, mangold, špenát) obsahuje vitamín E k ochraně jater, košťálová zelenina (zelí, kapusta, brokolice) zase pomáhá tělo zbavovat odpadních látek. Vhodné jsou také žitné a ovesné obiloviny a luštěniny (mungo fazole, cizrna, čočka).
Všechny tyto detoxikační potraviny si můžete zakoupit za akční cenu až do úterý 27. dubna,Produkty
BIO salát
Zahraniční ekofarmy