Přihlášení
Zapomenuté heslo | Registrace
Košík je prázdný
Rozvozové dny
pro aktuální objednávky:
Středa: 27.9., čtvrtek: 28.9.

Certifikáty

Certifikát IPZ

LOGO_IPZIntegrovaný systém produkce zeleniny (IPZ) je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám a minimalizuje nežádoucí vstupy agrochemikálií s nežádoucími vedlejšími účinky. Řadí se mezi konvenční a organickou produkci plodin, prosazuje snížení rizika přehnojování půdy a racionálnější využívání živin.

V integrovaném systému produkce zeleniny se do výrobního procesu zapojují ekologicky a ekonomicky přijatelná opatření, která pozitivně usměrňují kvalitu zeleniny s důrazem na minimalizaci obsahu cizorodých látek. Jde tedy o alternativu k tradičním metodám, které zvyšují ekologická a hygienická rizika výroby zeleniny. Zelenina pěstovaná integrovaným způsobem je produkována za výrazně omezeného používání pesticidů a umělých hnojiv, proti škůdcům a chorobám se přednostně používá biologická ochrana (draví roztoči, ptactvo, slunéčka atd.). Nezávadnost zeleniny je také garantována rozbory na obsah těžkých kovů.

U plodin označených certifikátem IPZ máte rovněž jistotu, že byly vyprodukovány českými zemědělci, systém IPZ byl totiž zaveden pouze pro produkty vypěstované v České republice.

Samozřejmostí je, že plodiny vypěstované v systému IPZ podléhají systematické kontrole nezávislého kontrolního orgánu. Zelenina vypěstovaná integrovaným systémem produkce je označena ochrannou známkou IPZ, ovoce ochrannou známkou SISPO.

Více informací nalezente na stránkách zelinářské unie http://www.zelinarska-unie.cz/.

Certikát BIO

bio-logoBiopotraviny pochází z bioproduktů, tj. všeho co vyprodukuje ekologické zemědělství. Toto zemědělství je způsob hospodaření, který nepoužívá průmyslově vyrobená hnojiva ani syntetické přípravky proti chorobám, škůdcům a plevelům. Je to zemědělství velmi šetrné k přírodě využívající přirozenou úrodnost půdy a podporující harmonii při pěstování rostlin i chovu zvířat.

Dalším rozdílem mezi biopotravinami a konvenčními potravinami je způsob zpracování. Při výrobě biopotravin jsou používány přirozené způsoby zpracování udržující vysokou nutriční a zdravotní kvalitu. U biopotravin není pomocí umělých barviv, aromat , konzervačních látek ani dalších umělých přísad zvyšována jejich přitažlivost pro zákazníka. Nenajdete v nich žádná tzv. škodlivá éčka.

Pokud bychom to měli shrnout, námi prodávaná zelenina označená certifikáty IPZ a BIO je chutnější, zdravější, bezpečnější, šetrnější k životnímu prostředí a pod trvalým dohledem. Jejich koupí investujete peníze nejen do vlastního zdraví, ale i do životního prostředí a našeho venkova.

Značka KLASA

Národní značku kvality uděluje už od roku 2003 ministr zemědělství kvalitním potravinám a zemědělským výrobkům výhradně z České republiky. Logo KLASA umístěné na obalech výrobků pomáhá zákazníkům v orientaci při nákupu. Díky pečlivému předvýběru tak mají zákazníci jistotu, že vybrali správně.

 

Regionální potravina

Již šestým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé mohou zatím vybírat z celkem 575 oceněných produktů. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje.

V čem jsou výrobky s logem Regionální potravina na obalu výjimečné?

Kvalita, místní suroviny, tradiční receptura a výborná chuť.

Zelenomodré logo Regionální potravina na obalech výrobků spotřebiteli zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce. Produkt musí být vyroben na území kraje, ve kterém bylo ocenění uděleno, a ze surovin dané oblasti.

Díky krátkým distribučním cestám od výrobce ke spotřebiteli jsou tyto produkty čerstvější, mají lepší chuť i vůni.

Oceněné potraviny splňují ty nejpřísnější evropské i národní požadavky na kvalitu potravin. Domácí producenti jsou oproti dovozcům více vystaveni tlaku na kvalitu jak ze strany spotřebitelů, kteří jsou s nimi v bližším kontaktu, tak ze strany kontrolních inspekcí.

Výrobky oceněné značkou Regionální potravina prokazují jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí dostupnou na trhu, ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup nebo využití specifické regionální suroviny.

Nákupem potravin označených logem Regionální potravina zákazník získává nejen záruku kvality a chuti, ale podpoří také svůj kraj. Prosperující zemědělci, producenti i prodejci zaručují udržení či dokonce rozšíření počtu pracovních míst v regionech.

Copyright © Badeko.cz 2017